Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Prinsessä Nautasikaan kasviskeittokirja: Parsa- ja kukkakaalit!

Parsakaali: vihreä tai violetti

Kukkakaali:  valkea tai romanesku ( vihreä, oranssi, violetti )

 

Ärsyttävän terveellinen ja monipuolinen parsakaali on keitettynä parasta terveellisten lämpimien tai kylmien tuoreiden tomaattien kanssa.

Keitetty parsakaali ja valkosipuli: kotimaisessa rypsiöljyssä kuullotetaan reilusti valkosipulia, ja seokseen lisätään parsakaalit. Voi käyttää wokin ja nuudeleiden kanssa, kiinalaisena ruokana. Tai keitettyjen perusperunoiden, pariisin perunoiden tai perunamuusin kanssa.  Kevyesti paistettuna käy myös wokkiin, minkä tahansa kanssa.

Parsakaalikeitto: kirkasliemisenä tai sosekeittona: sipuleita, perunaa , yrttejä jne, päällä voi olla kauniita parsan osia. Smetanan tai kerman kanssa. Fenkolia.

Parsakaaligratiini: uunissa: parsa semmoisenaan, kirsikkatomaatteja ja mozzarella uunivuoalla paperin tai rypsiöljyn päällä on neutraalin makuista..

Parsakaalijuustogratiini: uunissa: juustolla kuorrutettua parsaa. Voi lisätä kermankorviketta. Ja kauniin vihannespedin…

 

Raaka kukkakaali: dipaten kermaviili-, creme fraiche tms kylmässä kastikkeessa maustettuna curryllä, chilillä, makealla chilillä, homejuustolla, meksikolaisella juustosalsalla tms, porkkana- ja kurkkutikkujen kanssa.

Keitetty kukkakaali ja valkosipuli: kotimaisessa rypsiöljyssä kuullotetaan reilusti valkosipulia, ja seokseen lisätään kukkakaalit, keitettyjen ohran tai perusperunoiden, pariisin perunoiden tai perunamuusin kanssa.  

Kukkakaalikeitto: kirkasliemisenä tai sosekeittona: sipuleita, perunaa , yrttejä jne, päällä voi olla kauniita kukkakaalin osia. Smetanan tai kerman kanssa. Maustettuna curryllä, fenkolilla, tai kookosmaidolla.

Kukkakaaligratiini: uunissa: kukkakaali semmoisenaan, kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa uunivuoalla paperin tai rypsiöljyn päällä on neutraalin makuista..

Kukkakaalijuustogratiini: uunissa: juustolla kuorrutettua kukkakaalia. Voi lisätä kermankorviketta. Ja kauniin vihannespedin…

 

 

Ihanaa violettia ruokaa kummastakin:

violettia kukkakaalia ja violettia romanesku-kukkakaalta, violettia ketsuppia lautasen koristeluun, ja mausteeksi, punasipulia, punajuuria, punajuurikastikkeella värjättyä perunamuusia tai keitettyjen perunoiden paloja, hieman keitettyä / paistettua punakaalia hunajalla, tai siirapilla maustettuna. Koristeeksi violetteja syötäviä kukkasia… Violetin, liilan tai kanervan sävyjä… Musiikkina Deep Purple tai Purple Rain…

 

Minä pidän värikkäästä ruuasta…. Vaikkapa mustalla lautasella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prinsessä Nautasikaa! Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo: Kasviskeittokirja verkossa. Ruokaohjeita: Parsakaali ja kukkakaali nam nam, violettia ruokaa!

 

 

 

 

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com