Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Prinsessän kasvisruokaa: Kekri Halloween Elonkorjuu juhlaruuat!

Kekri oli ennen tärkein juhlamme, se oli sadonkorjuun juhla! Kekristä kopioitiin suoraan nykyiseen jouluun kaikki tärkeä: Ennen vanhaan vuosikin vaihtui kekrin jälkeen, ja tämäkin tapa siirrettiin nykyiselle paikalleen jouluun ja tammikuun taittoon.

    Minä vietän halloweenia oikeastaan joka päivä..

    Ihana ja legendaarinen Roky Erickson: I walked with a zombie!

 

  Roky Erickson: Night of the vampire. Olen syönyt aamupalaa samassa hotellissa kuin Roky!

 

 

Halloween on makea juhla!

Irtokarkkeina myydään varmaankin luurankoja, irtosilmiä, vampyyrin hampaita, king kongeja yms aiheeseen liittyvää. Muista myös lakritsiset mustat ja mansikkaiset punaiset kengännauhat.. Halloweenin vietto ei itse asiassa ole amerikkalaista, vaan totta kai eurooppalaiset veivät tavan mukanaan ameriikkaan, jolloin turnipsi vai oliko se lanttu muuttui kurpitsaksi....

 

Lisää kekrin kokkailua ja halloween-filmejä linkissä:

Samhain, All hallow´s Eve, pyhäin miesten päivä, Halloween – Kekriä juhlitan eri kulttuureissa ja akoinan.

Koristeena voi vrt. Meksikon Kuolleiden päivä, jolloin on enemmän sokeroituja pääkalloja, kuolema ei ole piilotettu tabu, vaan vainajia muistetaan, makoisa ja makaaberi Frida Kahlon taide.

Donitseja myydään makean oranssin värisinä - onhan se juhlaväri joka tullee Big pumpa kurpitsan väristä.. Itse teen kurpitsasta mitä tahansa, jos haluaa leipoa kurpitsa on oiva materiaali piirakkaan, wokkiin, ns. hilloksi puuron kanssa...

Maailman paras vampyyriveisu:

 

 

DVD-elokuvia: Kurpitsa-aiheiset:

Sleepy Hollow - Päätön ratsumies, Ginger snaps, Halloween, Donnie Darko, Painajainen ennen joulua. Kaikki ne tärkeimmät elokuvat!Usea sarja tuottaa halloweenina erikoisjaksoja kauhupitoisia, mm Simpsonit [ Iik! Marge on oikea noita, oho! Bart on Poen Korppi ] ja 70´s show < yhden heistä pukeu-tuneen Rocky horror picture shown Frank´nfurtheriksi korsetteineen ja sukkanauhoineen. Tai voit mennä Night Visions, Maximum Halloween filmifestivaaleille tai 69 Eyes bändin keikalle. + tai mikä tahansa Bela Lugosin, Christopher Leen, Boris Karloffin, Peter Cushingin ja Vincent Pricen kauhuelokuva.

        "Musikaali":  Oopperan kummitus, Aavemusa, Moulin Rouge, Rocky Horror Picture Show, Dancer in the Dark, Corpse Bride..

 

   Ihana, karismaattisin koskaan tapaamani Dracula eli Christopher Lee lukee äänikirjaa: Bram Stoker: Dracula. Kuuntele ja kuolaa..

 

         Äänikirjoja cd-levyinä: Dorian Grayn muotokuva, Dracula, Frankenstein, The Castle of Otranto.

          Musiikkia:  cd:t / vinyylit: Damned: Phantasmagoria, Anything, Frederik: Olen Dracula, Cramps: Songs the lord Thaught us, erityisesti I Was Teenage Werewolf, Sisters of Mercy, Cure…  ep:t / maksisinglet: The Screaming Tribesmen: A date with vampire, Dead or Alive: There´s something in my house, Cramps: Gravest Hits...   singlet / yksittäiset biisit: Damned: Plan 9 Channel 7, joka kertoo kotimaamme Vampiran eli Maila Nurmen suhteesta James Deaniin, katso vaikka Ed Woodin ohjaama maailman huonoin elokuva Plan 9 From Outer Space eli Haudanryöstäjät ulkoavaruudesta, joka on Vampiran kuuluisin filmi, Vampirasta on tehty pari kotimaista dokkariakin;    Damned: Video nasty, tätä biisiä voi katsoa nerokkaan anarkistisen Young Ones eli Älypäät sarjan eräästä samannimisetsä jaksosta.. vaikkapa DVD-levyltä, vaikka meillä kaikilla aidoilla Damned-faneilla on tuo jakso vhs-nauhalla koska nauhoitimme sen silloin kun sen ensimmäisen kerran tv:stä näimme eli vuonna 1983 eller jotain, tai väjintäänkin kun se tuli Nelosella uusintana tänä vuosituhantena,  Motörheadin Killed by Death voi nippa nappa kuulua Halloweenin,

22 Pistepirkko: Frankenstein, Two Witches, Army of Lovers: I´m walking with the Zombie

      Nostalgiaa ja jutunjuurta: Kivikasvojen Lepakkoluola tv-elokuva, Hiidenvirta, Mickey Rourken kasvot, kuinka kummitustarinoiden kertojat ovat kuolleet...

 

 

Rekvisiittaa   kaapistasi & teattereiden kirpputoreilta, pilailuliikkeistä, Buttrickistä, Tiimarista, Tigeristä tai Sinooperista ]:

- pimeässä hohtavia luurankoja, mustia lepakoita, läpinäkyviä lepakoita, luudalla ratsastavia noitia, mustia kissoja, noidanhattuja, irtoneniä, irtokäsiä kynttelikköineen.

- kutsukortteja, mobiileja yms askartelun ohjeita löydät askartelupaikoista joko mustia lepakoita tai valkoisia aaveita.

 

Kattaus: Kekrin ja Halloweenin pöytä on kauniin oranssi..

 

Menu: Alkuruokana: Radioaktiivinen Marie Curien kurpitsasoppa: tehdään kurpitsoista ja kevätsipuleista. Sakeutetaan sekoittimella. Voidaan maustaa rikkaaksi ja kuohkeaksi paksun smetanan, tai terveellisemmän ruoka - ( kerman korvikkeen ) kasviskastikkeen tms. kanssa. Kevätsipuleista tulee upean neonvihreää kevätsipulien värin vuoksi.

Musiikkina: Army of Lovers: Ballad of Marie Curie, kuuntele kohtaa: she´s radioactive...  Curie oli merkittävä nobelisti joka uhrasi terveytensä intohimonsa ja tieteellisten kokeilujensa vuoksi. Hän oli persoona joka oli nuorena tyttönä kuin rock-tähti: hän ja toverinsa ruuvauttivat huoneen kaikki huonekalut kattoon..  Lue lisää elämänkerroista. Elokuva: Herrasmiesliiga, jossa on varsin mariecuriemainen hahmo Mina Harker, vampyyri ja kemisti.. Perustuu samannimiseen sarjakuvaan ja Minahan on lainattu Bram Stokerin Draculasta joka pirstaleisena kauhuromanttisena teoksena sisältää myös ruokaohjeita, joista kiinnostavimmat ovat romanialaiset ohjeet paprikoineen...

Fuksian, anilliinin, lilan, vaaleanpunaisen tai violetin värinen perunamuusi on saanut sävynsä punajuuripurkin liemestä.

Pulleasta kurpitsasta voi leikata sahalaitaisen alaosan ja käyttää sitä salaattikulhona, sisälle: meloninpaloja, salaattia, kurkkua, tomaattia,

Pastasalaattia: kuituisia kierremakarooneja, arkijuustoa, omenoita

kastikkeeksi: Itse tehtyä vihreää tai punaista pestoa, liemenä voi käyttää aurinkokuivattujen tomaattien lientä. Lisäksi rypsiöljyä, basilikaa..

Sauvasekoitin on näppärä.  

Kurpitsa on maaginen, muistathan Tuhkimo sadun? Kurpitsa on röyhkeä, se valtaa kasvimaasi.

Juomaksi: Paksu karpalo-, puolukka- tai punaviinimarjamehu muistuttaa verta. Varsinkin hienosta pikarista nautittuna. Myös karpalosiideri käy. Luomupunaviini?

Jälkiruokana lakuvadelmakakku, popkornia ja irtokarkkeja pienissä rasioissa.

Popkornia! Voidaan maustaa suolaiseksi kuten elokuvatetattereissa nykyään, tai halpakaupassa myydään valmista kylmää popkornia, joka on maustettu vadelmilla tai sitten suklaalla.

Halloweenkakku sisältää dramaattista mustaa ja punaista, esim. kiiltävällä lakritsikastikkeella päällystetty kakku tai piirakka, jossa on koristeena mustapunaisia ja kirkkaan punaisia pääkallokarkkeja, jotka eivät sisällä sikavainajaa, siis eivät sisällä liivatetta. Jos sinun kauppasi irtokarkkiosastolla ei ole merkintää mikä karkki sopii kasvissyöjälle, mainitse asiasta. Jos tilanne ei parane mene sellaiseen kauppaan jossa lukee mitä namit sisältävät.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kekri, Samhain, Halloween, Pakana ja Wicca linkkejä:

Kekrilinkki juhlat:

Kekrilinkki kansallismuseon tapahtumat:

Kekrilinkki pakanainfoon:

Kekrilinkki wikiin:

 

Samhain linkkejä:

Halloween juhlalinkkejä:

 

Pakanalinkki pakanainfo:

Pakana&Wiccalinkki: 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________

 

Prinsessä Nautasikaa! Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo: Kasviskeittokirja verkossa. Ruokaohjeita: Kekri ja Halloween juhlat!

 

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com