Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Prinsessän kasvisruokaa marjoista!

 

Marjat ovat  ihania makeita ja kirpeitä aamupalana,  jälkiruokina ja iltapalana

Marjakiisseli ruis- tai kaurapuuron kanssa: vadelmia, mansikoita, punaherukoita, mustaherukoita, karpaloita, mustikoita, variksenmarjoja ja lakkoja kiisseliksi perunajauheella, lisää lopuksi vasta marjat.

Kiireiselle ja köyhälle Kokki Kiirehtijälle: lisää kaupasta ostetut halvimmat kotimaiset marjat eli mustaherukat  lisätään puuron sekaan.

Mustikkapiirakka, kuningatarhillo,  mansikkasorbetti, vadelmasmoothie, lakkoja lapinjuuston kanssa on ihan kansallisruoka, mustia kiiltäviä karhunmarjoja haalean vaaleanpunaisella lautasella - marjoista on moneksi!

Karvaismarjasiideri ( Ruotsista) on erityisen ruhtinaallisen makuista sellaisenaan kesäjuhlissa, ja myös osana boolia, johon voi lisätä jäisiä marjoja, tai marjoista ja marjoista tehdyillä jääpaloilla. Syötäviä kukkasia voi käyttää myös koristeluun. Vihreät karkkimaisen raidalliset karviaismarjat ovat kuin vaaleampia versioita kauneimmista jalokivistä: amatsoniitti, malakiitti… Karviaismarjat kruunaavat jälkiruuan.

Tyrnijauhetta kaurapuuroon, mysliin, jogurttiin ja soijasta tai kaurasta tehtyyn maitotuotteettomaan jogurttiin. Tällaista ihanan marjaista soija-, kaura tai tofu”jukurttia” voi käyttää sellaisenaan myös kelpo jälkiruuaksi lisäten vain marjoja..

Myös muitakin marjoja on helppona jauheena, ja kuivattuina jos ei ole varaa, aikaa tai taitoa kerätä marjoja metsästä. Jauheet myös säilyvät pitkään. Ja riittävät pitkään. Terveellistä! Esim. Kuivatut mustikat, mustikkajauhe, kuivatut karpalot, karpalojauhe, kuivatut puolukat, puolukkajauhe

Ekolosta saa myös suklaakarpalo, suklaamustikka sekä: Raakasuklaa-mulperit, Raakasuklaa-inkamarjat ja Raakasuklaa goji-marjat ja muitakin ihanuuksia!

Myös Ruohonjuuri tarjoaa ihania ja terveellisiä  SUPERFOOD ja RAWFOOD elämyksiä – jotka tekevät hyvää myös tuleville sukupolville. Mm: Tiibetiläiset villigoji-marjat, Akai, Aloe Vera, Pakuri, Siitepöly

Ruohonjuuressa kerrotaan:  ” Superfoodit ovat ravintotiheydeltään ylivertaisia ruoka-aineita, jolla on ollut merkittävä asema muinaisten kulttuurien historiassa. Kun lisäät omaan ruokavalioosi superfoodeja, saat eksoottisten makuelämysten lisäksi käyttöösi valtavan määrän ravinteikkaita ”työkaluja”, joiden avulla voit valintasi mukaan vaikkapa maksimoida aivotoimintaasi tai lisätä seksuaalista vireyttäsi. Superfoodit sisältävät poikkeuksetta erittäin suuria määriä kehomme toiminnalle tärkeitä ravinteita: Vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja sekä bioaktiivisia ainesosia. Kunravitsemme kehoamme alkuperäisillä, lunnollisilla ja kokonaisilla ruoka-aineilla, on elimistöllämme jatkuvasti käytössään ravinteita, joiden avulla terveytemme ja suorituskykymme kehittyy.

Raw Food eli raakaravinto tarkoittaa ruokaa, jota ei kypsennetä yli 42 asteen. Ruohonjuuresta löydät laajan valikoiman kuumentamattomia herkkuja aina raakasuklaista raakakekseihin saakka. Raw food –ruokailun ei todellakaan tarvitse olla askeettista askellusta vaan terveystietoinen raaka-ateriointi voi hyvinkin helposti olla kulinaristinen taivas. ”  http://kauppa.ruohonjuuri.fi/superfood-ja-rawfood/396/dg?openGroup=396

 

Gojimarjat eli mielestäni pölymarjat ovat älyttömän terveellisiä ja tekevät iloiseksi muutkin kuin vain kiinalaiset.. Kuivatut gojit ovat terveellinen vaihtoehto karkkikaupassa. Jos kilohinta tai hiilijalanjälki hirvittää niin voi mennä Suomen metsiin poimimaan vitamiinipommeja. Kasvissyöjän hiilijalanjälki on luonnollisesti pieni, koska kasvissyöjä ottaa huomioon sekä eläinten että ihmisten oikeudet ja onnellisuudet. Silloin kun on varaa voi ostaa kourallisen gojia matkalle, luennolle tai muuhun energiaa vaativaan tilaan.

 

 

 

Marjat:

Mansikka

Vadelma

Mustikka, Pensasmustikka

Mesimarja

Tyrni

Mustaherukka, Punaherukka

Karviainen

Karhunvatukka, boysenmarja

 

 

Superfood: kaikki suomalaiset marjat sellaisenaan!

Superfood:  ulkomailta ihania, terveellisiä popsittavia, saavat aikaan upean olon, tunnet itsesi kuninagattereksi:

goji-marja,  kuivattuna,  pussissa mukana menossa helposti kulkevia; matkat, festivaalit, luennot, kirjastokäynnit, kirpputorit, piknikit, ostoksilla olo myymälöissä, valokuvausreissulla, vaellettaessa..

inkamarja,  kuivattuna,  pussissa mukana menossa helposti kulkevia; matkat, festivaalit, luennot, kirjastokäynnit, kirpputorit, piknikit, ostoksilla olo myymälöissä, valokuvausreissulla, vaellettaessa..

mulperimarja , kuivattuna,  pussissa mukana menossa helposti kulkevia; matkat, festivaalit, luennot, kirjastokäynnit, kirpputorit, piknikit, ostoksilla olo myymälöissä, valokuvausreissulla, vaellettaessa..

Ekokauppa Ekolo: ” Superfoodit ovat luonnossa esiintyviä syötäviä aineita, joista jo pienestä määrästä saa erityisen paljon ihmiselimistölle tärkeitä ravintoaineita; antioksidantit, proteiinit, vitamiinit, mineraalit, entsyymit, fytokemikaalit, hivenaineet... Superfoodit ovat täysipainoista ravintoa aivan ravintoketjun alkupäästä. Mitä korkeammalle ketjussa mennään, sitä enemmän ruoka on kerännyt itseensä haitallisia jäämiä. Superruoan suuri ravinnetiheys ja vähäinen rasitus elimistölle tekee siitä helpon lisäyksen mille tahansa ruokavaliolle. Superfoodeja voi ja kannattaa käyttää raakana ravintoaineiden säilyttämiseksi."   http://www.ekolo.fi/tuotteet/ekoruoka/superfood-amp;-ravintolisät/superfood/1320/

 

 

 

  

Prinsessä Nautasikaa! Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo: Kasviskeittokirja verkossa. Ruokaohjeita

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com