Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

             Artikkelit: terveellistä ja ihanaa kasvisruokaa  

Lihansyönti on ekologisesti kuormittavaa, ja liiallisena se käy myös terveydellemme. Suosimalla kasvisruokaa ja valitsemalla palkokasveja lihan tilalle sinä ja luonto voitte paremmin. Iltiksessä keskiviikkona 4.1.2012 

Runsas lihansyönti lisää erityisesti suolistosyöpien vaaraa. Terveys on yksi syy jättää lihaa vähemmälle. Monelle kasvissyönti on myös eettinen valinta. Halutaan välttää eläinten syömistä. Myös ekologinen tasapaino on kimmoke suosia kasviksia lihan kustannuksella.

Viime tammikuussa Facebookin kautta levinnyt Lihaton tammikuu -haaste keräsi reilut 10 000 osallistujaa. Tutkija Tommi Kauppisen mukaan kuukauden kasvisateriointi pienensi sekaravintoa muulloin syövän osallistujan hiilijalanjälkeä noin kuudella prosentilla.

Suomalaisista kasvissyöjiä on noin kaksi kolme prosenttia väestöstä. Lihansyönnin tulevaisuudennäkymiä tutkineen Markus Vinnarin väitöskirjatyöstä käy ilmi, että tulevaisuudessa kasvissyönti voi yleistyä Suomessa jopa niin, että siitä tulee normi.

Kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen Martoista liputtaa lihattoman päivän puolesta.

- Kasvisten käytössä ollaan muutenkin Suomessa vielä kohtuullisen kapealla sektorilla. Juureksiakin kannattaa opetella käyttämään ja laajentaa makumaailmaa, vaikka lihasta et täysin luopuisikaan.

Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat kasvissyöjän ruokavalioon aina palkokasveja.

Niistä saadaan ihmiselle tärkeää proteiinia, jota sekasyöjä saa lihasta.

 

 

 

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com