Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

       Prinsessa Nautasikaan kasvisruokaa kurpitsasta!

Omassa maassa kasvaneesta tai kaupasta ostetusta kurpitsasta voi tehdä mitä vain. Jaan tässä karkeasti keittiöveitsellä kurpitsat joko halloweeniksi tai kesäkurpitsaksi.

Halloween, big pumpa oranssi pyöreä kurpitsa käy mihin vain. Murskan, soseen tai kolmioiksi leikatut palat voi pakastaa.

Kurpitsahilloa ei tarvitse tehdä ällömakeaksi, vaan lämpimään kurpitsasoseeseen voi lisätä omenaa ja kanelia tai vaniljasokeria tms. Lämmin kurpitsasose mausteineen on ihanaa aamu- tai lounaspuuron kanssa, tai vaikkapa jälkiruuaksi jäätelön tai hedelmäsalaatin kanssa.

Kurpitsakeitto, soseutettu kurpitsakeitto on ihanaa sellaisenaan oman maun mukaan maustettuna, tai freesatun sipulin, tai purjon ja ruhtinaallisemmin smetanan kera.  

Kesäkurpitsan viipaleet käyvät erinomaisesti spaghettikastikkeeseen tomaatin kera, ja myös lasagneen.

Kesäkurpitsan kolmiot käyvät wokkiin ja vartaisiin.

Vaikka ohjeessa luki ettei halloween kurpitsa menesty pohjoisessa tuli kymmenestä kurpitsan siemenestä 100 kiloa ilmaista ruokaa…

 Kurpitsan maagiset juuret

 

                                Kurpitsan maagiset juuret

Tuhkimon tai vastaavan tylsän prinssiä odottavan prinsessan sadussa kurpitsasta kasvaa komeat vaunut joilla karauttaa pintapuolisiin juhliin miltei Sinkkuelämää -sarjan kipeissä koreissa kengissä. Mainio kirjailija Isabel Allende sanoi, kuinka kertoi tarinoita joissa itse oli prinssi tai hevonen. Ei siis passiivinen prinsessa..

 

Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo: Kasviskeittokirja verkossa. Ruokaohjeita. Avattu makeana juhannuksena 2009. Jatkettu sokeroimatta vuonna 2012.

 

 

 

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com