Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Prinsessän kasvisruokaa: Marjaisa juhlapäivä!  


Karpalomehua ja jäitä, jäisiä hedelmiä lasissa:  Itse voi tehdä jääpaloja kun esim. ananastölkistä jää palojen jälkeen ällömakeaa ananasmehua, jota voi blandata vedellä, kirpeyttää tuoksuvalla sitruunalla, sekoittaa ja laskea jääpalamuotteihin.  Nykyään saa minkä tahansa muotoista jääpalamuottia..


 

Vadelmasiideriä lasista, joka on täynnä jäisiä / tuoreita vadelmia.
 

   

Valmiita camembert -juustosta tehtyjä paneroituja tms. palleroita, saa kaupan pakastealtaasta, valmistus uusissa, tarjoilu lämpimänä vadelmakastikkeen kanssa; Pakkauksen mukana seuraa puolukkahilloa, mutta itse tehty karpalohillo käy erinomaisesti…

 

 

 

   

Yksinkertainen vadelmakastike: tulee kun antaa pakastevadelmien sulaa, jotta tulee paljon nestettä, osan marjoista voi survoa, että “kastike” paksumpaa.
Voi olla suolaisena jälkiruokana, tai osana ateriaa..

Jälkiruuaksi tummaa suklaata ja vadelmia, tummaa, terveellisempää suklaata voi myös sulattaa, että marjoja voi digata, ja maustekahvia, ja vadelma-lakritsi ksylitoli-purkkaa. En ole tainnut nähdä yhtäkään reseptiä, jossa olisi ksylitolipurukumi osana ihmisen arkea ja juhlaa. Ja varsinkin terveyttä..
 

Muita, toisenlaisia juomia vaihteeksi:

Ruotsalainen alkoholiton karviaismarjasiideri ( viridiaanin vihreä ) käy mihin tahansa booliin…

Ruotsalainen mustaseljasiideri ( fläder ) on mukavan kirpeä ja maaginen juoma.

 

Marjat:

Varhaisen sadonkorjuun aikaan ilmestyy telkkariin maamme parhaimmin palkatut koomikot, jotka mainostavat uutta pakastinta. Aivan kuin nykyaikana pitäisi ostaa uusi pakastin joka vuosi. Hei haloo. Kaikilla ei ole varaa pakastimeen, eikä edes tilaa persesilmän kokoisissa asunnoissa. Jos pakastin olisi, niin sinne saisi omat ja muitten marjat, marjamehut ja valmiit ruuat kätevästi. Tarvitsisi vain sulattaa ja lämmittää, kustannuksissa ja ajassa säästyisi – puhumattakaan siitä, kuinka ekologista se olisi.

Marjat ihania sellaisinaan, kirpeinä ja makeina aamupalalla myslin ja jugurtin kanssa, lämpimänä kiisselinä puuron kanssa, jälkiruokana camembert -palleroiden kanssa, tai terveellisemmän ja vaikkapa reilun kaupan suklaan kanssa, niistä marjoista voi tehdä myös lämpimiä tai kylmiä kastikkeita jäätelölle, ja piknik-naposteltavana.

 Marjakimara käy aamupalalla ja jälkiruokana. Se voi koostua vaikka kahdeksasta marjasta. Siis erityyppisestä marjasta kuten hilla, mansikka, karhun vatukka, variksen marja, puolukka, vattu jne, ei siis annoksen tarvitse koostu vaon kahdeksasta marjasta. Vaikka se olis gourmet. 

Ja ainahan voi leikkiä gourmet kokkia ja tursottaa hienoa tai paksua  karpalo- tai vattukastiketta valkoisen lautasen reunalle, kasata minimaalinen ”annos”, ja laittaa sen päälle kolme ruohosipulin palaa ristiin ja sanoa sitä gourmet annokseksi…

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

  

Prinsessä Nautasikaa! Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo: Kasviskeittokirja verkossa. Ruokaohjeita: Marjaisa juhlapäivä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivulatauksia: 1211

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com