Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

            Prinsessa Nautasikaan kasvisruokaa!

Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo vesittää: Miksi nimi Prinsessä Nautasikaa? Huumorin vuoksi, ainakin, koska ennen vanhaan jokaisessa kasviskeittokirjojen jokaisessa reseptissä oli kantavana voimana juuri jauheliha.. Toiseksi se on onomatopoeettinen vääntö ja plagiaatio Prinsessa Nausikasta... Keittokirjana voi myydä mitä vain - ja päinvastoin, kun olin 80-luvulla ostamassa Andy Warholin taidekirjaa kirjakaupasta niin kauppias kysyi toiselta: Paljos tää keittokirja maksaa? Koska kannessa oli kuvasarja Warholin liukuhihnalla työstämästä Campbellin komiasta sienikeittopurkista.

Tuore Warhol-vainaa olisi ollut varmaan tyytyväinen.. Hänen taiteensa oli muuttunut kuvaamakseen tuotteeksi...

Hymyilevää aurinkoruokaa: vanhan ajan tiikerijäätelöä hillojen ja marjojen kera juhannuksena, tai heinänteon aikaan, kesämökin terassilla, joka näyttää liikkuvalta leopardin iholta tuulenvireen vienosti koskettaessa koivunlehtiä, ja täplittäessä vanhan kernikankaan..  Puhtaasta luonnosta puhtaat raaka-aineet! Ja omasta kasvimaasta…

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen kaikkea tämä on kasviskeittokirja jonka motiivina on helppo, nopea, edullinen tai eettisesti nautiskeltava ruoka. Ohjeet ovat helppoja, niitä voi täydentää.. Reseptit ovat ovo-laktovegaaneille sopivia, eli voivat sisältää maito- tai munapohjaisia ruokia - lähtökohtana on se, ettei lautasella ole lihaa missään muodossa, vaan terveellistä, kotoista, eksoottista ja maukasta kasvisruokaa..

Lähtökohtana mutkattomuus, oikea hyvä maku, eettisyys tai ekologisuus.

Kahden sienen juhlallinen kastike..

Itse asiassa inhoan termiä "käydä jääkaapilla", koska kasvissyöjällä on aina ruokaa valmiina: omenia, pähkinöitä, rusinoita. Sen ei tarvitse olla ällöttävän kylmää. Välttämättä. Kasvissyöjälle on aina ruokaa – kotona. Keittiötasolla on pähkinöitä joita voi napostella tosta vaan, kuiva-ainekaapissa on linssejä, papuja ja kikherneitä jotka ovat vain huuhtelua vailla. Soijaruloa sen sijaan pitää keittää valmiiksi.. Lähtökohta on oma kasvimaa: peruna, porkkana, sipuli, ruohosipuli, salaatin lehti, persilja, kurpitsa… Nauris, lanttu, punajuuri… Ja eksoottiset mausteet. Minulle kasvissyönti on eläinten ystävänä ja vihreänä ihmisenä ainoa vaihtoehto. On ihanaa olla kasvissyöjä, eikä olla aina kipeänä – ai jai vatsaan sattuu, nyt on flunssa tulossa, en jaksa, verenpaine on kohonnut - yms lauseet ovat todella rasittavaa kuunnella. Varsinkin kun ihminen itse voi ruokavalinnoillaan pitää itsensä terveenä, reippaana ja ennen kaikkea hyvänä työntekijänä ;)

 

Mikä ruoka on ihanaa?

Sweets for my sweet, and nuts for nuts... Herkkuja ystävien kesken... Kävellä paljain jaloin tai tolppakengissä, kurkottaa ja poimia kypsiä kirsikoita suoraan puusta, ja nauttia hetkestä, tuoksusta, kevään ensimmäinen hattara huvipuistossa jossa Iggy Pop soittaa, ensimmäiset mansikat toukokuussa välimerellisessä kaupungissa, musta toffee, chilitee, viinietikalla maustetut perunalastut, chilillä maustettu suklaa… Kirjoja ja elokuvia: Betty Blue, Pieni suklaapuoti, Delicatessen..

Kasviskokki kirjailija renessanssi-ihminen Jemina Staalo: Kasviskeittokirja verkossa. Ruokaohjeita. Avattu makeana juhannuksena 2009. Jatkettu sokeroimatta vuonna 2015-2018. 

Lisää tätä kasviskeittokirjaa muualla verkossa:           prinsessankasviskeittokirja.blogspot.fi

 

                                                                           prinsessanautasikaankeittokirja2014.blogspot.fi

 

 

 

                               

 

 

 

Sivulatauksia: 6451

©2019 Prinsessa Nautasikaan keittokirja - suntuubi.com